Шановний гість, ласкаво просимо на мій блог!

Мене звуть Камишова Олена Василівна. Я працюю вчителем географії у Харківському ліцеї № 141, місто Харків, Україна. Рада, що Ви відвідали мій блог, і буду щаслива, якщо Вам вдасться почерпнути тут щось корисне для себе.

Розміщена на блозі інформація призначена для вчителів географії, учнів і всіх, хто любить географію та мандри. За допомогою блогу я б хотів: поділитися досвідом роботи з колегами та знайти однодумців, зробити процес вивчення географії творчим і захоплюючим.

Сподіваюся, інформація, яку Ви тут для себе знайдете, буде для Вас корисною і цікавою.

понеділок, 14 березня 2016 р.

В цей день


 14.03.- в багатьох країнах відзначається Міжнародний день річок (Day of Action for Rivers), що раніше мав назву Міжнародний день боротьби проти гребель, за річки, воду і життя (International Day of Action Against Dams and for Rivers, Water and Life). На початку антіплотінного світового руху, в 1998 році, в цей день пройшло більше 50 акцій протесту в більш ніж 20 країнах світу, в тому числі в Бразилії, Індії, Таїланді, Австралії, Росії, Японії, США. 


З 177 найбільших річок світу (більше 1 тисячі кілометрів в довжину) тільки третина не мають дамб чи інших споруд на своєму головному руслі. 21 велика ріка вільна в своїй течії від витоків до гирла. Незарегульованих залишаються ще 43 великих припливу великих річок, таких як Конго, Амазонка і Лєна. Будівництво дамб на річках — небезпечна тенденція, яка загрожує природі всієї планети.

Більшість незарегульованих річок сьогодні знаходяться в Азії, в Південній і Північній Америці. В Австралії та Океанії їх три, в Європі, включаючи територію на захід від Уралу, тільки одна велика річка — Печора в Росії — залишається вільно поточної від витоків до моря. За прогнозами Світового водного форуму, кожна четверта найбільша річка світу буде зарегульована в найближчі 15 років.
У перший рік більше 10 тисяч небайдужих людей взяли участь у демонстраціях, кампаніях по відправці листів протесту, очистці річок. У наступному році учасників стало вже більше 100 тисяч. 

1 коментар:

  1. titanium vs tungsten - www.titanium-arts.com
    The tungsten trekz titanium pairing is also a carbon dioxide layer, which titanium wok is titanium trim hair cutter reviews a layer of silicon in the tungsten titanium daith jewelry metal core and a thickness of 0.2 centimeters, a thickness of 0.2 guy tang titanium toner centimeters, a thickness of 0.2

    ВідповістиВидалити